Georges de Méris (1961) werkt sinds 2014 bij Holla Advocaten ‘s-Hertogenbosch, waar hij gespecialiseerd is op het gebied van Ondernemingsrecht en Financiering, Zekerheden en Insolventie. De Méris is voormalig partner Corporate Finance, Financial Services en Riskmanagement bij EY en is tevens gekwalificeerd als mediator. Momenteel volgt Georges de Méris een opleiding als arbeidsmediator. De Méris is getrouwd en vader van twee kinderen en is woonachtig in Vught.

 

Studie

Georges de Méris studeerde Bedrijfseconomie en Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij in 1987 afstudeerde. Tussen 1987 en 1990 deed de Méris een opleiding tot Register Accountant aan diezelfde universiteit, waardoor hij basiskennis verkreeg voor de studie ‘Chartered Accountant’ die hij tussen 1994 en 1995 volgde aan ‘the Institute of Chartered Accountants in England en Wales’.

 

Carrière

Georges de Méris kon zijn professionele carrière mede door de verschillende afgeronde opleidingen met een kickstart beginnen bij de Londense vestiging van Ernst & Young (EY) in 1987. Hij begon bij de ‘International Capital Markets Group’, waar hij zich specialiseerde in derivaten en insolventiepraktijk met een focus op onderzoek bij grote derivaten fraudes. De Méris leverde hier een belangrijke bijdrage, doordat hij een nieuwe audit- en service strategie voor Retail banken ontwierp. Daarnaast ontwikkelde Georges de Méris bij de afdeling ‘vak techniek’ verschillende adviesproducten en was hij betrokken bij de totstandkoming van een nieuwe praktijk voor ondernemingsrecht.

 

Tussen 1998 en 2002 bleef Georges de Méris actief bij de Nederlandse vestiging van EY Corporate Finance in het zuiden van het land, een regio waar hij nog steeds werkzaam is. De functie van De Méris was ‘Partner Corporate Finance’, waarbinnen hij verantwoordelijk was voor de opbouw en overname van de fusiecapaciteit. Daarnaast deed hij onderzoek naar verschillende overnames en adviseerde hij verschillende beursgangen in zowel binnen- als buitenland. Georges de Méris was tevens betrokken bij de opzet en uitbouw van de ‘Treasury en Financial Riskmanagement’ adviesgroep, waarbinnen hij verantwoordelijk was voor de advisering van de functies en systeemselecties. Gedurende deze periode was De Méris interim directeur bij ‘Internal Audit’, waarbinnen hij verantwoordelijk was voor de reorganisatie afdeling en het samenvoegen van de bank en verzekering.

 

Georges de Méris was tussen 2009 en 2012 ‘Banking & Capital Markets Leader’ bij EY. Zijn voornaamste taken waren de omzetontwikkeling en marketing van de BCM groep, wat een omzet van €90 miljoen had. Binnen deze functie diende de Méris te rapporteren aan 18 partners en directors, waaraan hij sales trajecten van internationale aard doorvoerde. Zijn belangrijkste verantwoordelijkheid was om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en erop toe te zien dat de groei van de winstgevendheid met meer dan 10% per jaar zou toenemen. Tevens hield hij zich bezig met de invulling van het mediabeleid en risicomanagement tijdens en na de bankencrisis.

 

Holla Advocaten

Sinds 2014 is Georges de Méris werkzaam bij Holla Advocaten, waar zijn kracht ligt bij de combinatie van “juridische inventiviteit en praktische haalbaarheid”. De Méris houdt zich hier zowel bezig met integriteitsvraagstukken, de gevolgen van regelgeving en het opstellen van de contracten voor de organisatie, als met het adviseren van organisaties in nood door veranderingstrajecten of bestuursconflicten.

 

Georges de Méris als mediator

Als mediator is Georges de Méris gericht op het oplossen van conflicten, waarbij organisatorische of financiële belangen een rol spelen. Dit komt over het algemeen voor bij directieconflicten, aandeelhoudersgeschillen of arbeidsgeschillen. Deze conflicten ontstaan wanneer de organisatie of de financiële resultaten onder druk komen te staan. De Méris gaat te werk door zich te verdiepen in deze aspecten, waardoor een beter begrip verkregen kan worden van de praktische consequenties van het conflict. Onderscheidend aan deze werkwijze is dat de Méris verder gaat dan de dynamiek van het conflict en de psychologische aspecten. Door zijn uitgebreide werkervaring en achtergrond binnen accountancy probeert De Méris een deskundige bijdrage te leveren aan het bedenken van een geschikte oplossing.

Georgers de Meris

Georges de Méris

Holla Advocaten

Advocaat

Contactgegevens

  • E g.demeris@holla.nl
  • T +31 88 44 02 486
  • Stationsplein 101
    5201 AJ ‘s-Hertogenbosch